Developed in conjunction with Ext-Joom.com

  • To μεγαλείο της Βυζαντινής Τέχνης στην ARTe
  • Προετοιμασία για τις Ανώτατες Σχολές
  • Γίνε ο Κομίστας που πάντοτε ονειρευόσουν!
  • Ζωγράφισε πέρα απο κάθε φαντασία...
  • Όταν το ανθρώπινο σώμα μετουσιώνεται σε εικαστικό θαύμα!
  • Οι πιο συγκλονιστικές στιγμές της Τέχνης βρίσκονται εδώ για σε συναρπάσουν...
  • Πειραματίσου δίχως όρια!
  • Ξεπέρασε κάθε δισταγμό στην έκφραση!

Θέατρο

xrisa spilioti

 

ΔΙΔΑΣΚΕΙ Η ΧΡΥΣΑ ΣΠΗΛΙΩΤΗ
Σας προσκαλούμε όλους στο Ανανεωμένο Ερασιτεχνικό Εργαστήρι Θεάτρου της ARTe. Στην φετινή σεζόν αλλάζουν όλα! Ο χώρος, ο χρόνος, μα πάνω από όλα αλλάζει εκ βάθρων το όλο σκεπτικό των μαθημάτων. Η Χρύσα Σπηλιώτη είναι μια αναγνωρισμένη και ξεχωριστή περίπτωση. Η θεατρική διδασκαλία περνάει πλέον σε ένα διαφορετικό επίπεδο. Η βαθιά γνώση της θεατρικής μαγείας από την σπουδαία κυρία του Ελληνικού μας θεάτρου εγγυάται στον κάθε ένα από σας κυριολεκτικά πρωτόγνωρες εμπειρίες σε πολλά επίπεδα, ακόμα δε και την δυνατότητα πραγματοποίησης των υψηλών σας ονείρων.

 

Η ARTe λοιπόν καλωσορίζοντας εσάς και την Χρύσα Σπηλιώτη στους κόλπους της, προσαρμόζεται στις νέες απαιτήσεις και παρέχει έναν νέο χώρο για μαθήματα και πρόβες στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη στην Καλλιθέα (οδός Μεγίστης 18 – 20) παρέχοντας σας ένα συναρπαστικό δώρο στην ίδια ακριβώς τιμή με την προηγούμενη σεζόν σας δίνει δηλαδή την δυνατότητα να αναπτύξετε χρονικά τα μαθήματα σας πέρα των τριών ωρών, κάθε Σάββατο, μεταξύ των ωρών από τις 12:00 έως τις 18:00. Εν συνεχεία στο τέλος της σεζόν η Χρύσα Σπηλιώτη - που έργα της με διεθνή εμβέλεια καταχειροκροτούνται σε πολλές χώρες του κόσμου - μαζί με εσάς, θα ανεβάσετε μια ανεπανάληπτη παράσταση κάτω από τις σκηνοθετικές της οδηγίες και την μακρόχρονη και μοναδική εμπειρία της στο θέατρο.

 

Σας προσκαλούμε λοιπόν όλους, να έλθετε και να γνωρίσετε από κοντά την Χρύσα Σπηλιώτη στην παρουσίαση του Νέου Προγράμματος της ARTe 2016 – 2017 την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016 στις 20:30 στον χώρο της ARTe (Αλεξάνδρου Πάντου 47). Η μέρα συμπίπτει με το τέλος της 2ης Εικαστικής Έκθεσης του Εργαστηρίου του Βαγγέλη Παππά που θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 17/9 (μέρα που επίσης η Χρύσα Σπηλιώτη θα παρευρίσκεται στον χώρο). Σας προσκαλούμε ουσιαστικά σε μια νέα και πραγματική εμπειρία. Σε ένα θέατρο που θα θέλατε όλοι σας μυστικά να βιώσετε και δυστυχώς δεν σας δόθηκε ποτέ η ευκαιρία. Τα νέα μαθήματα ξεκινούν το Σάββατο 1η Οκτωβρίου 2016 και δεν πρόκειται να είναι τίποτα λιγότερο από μια αυθεντική είσοδο στον απερίγραπτο κόσμο της δικής σας κρυμμένης αλλά και πολύτιμης έκφρασης.

 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΧΡΥΣΑΣ ΣΠΗΛΙΩΤΗ
Σας καλωσορίζω στο ανανεωμένο Ερασιτεχνικό Θεατρικό Εργαστήρι της ARTe. Από την 1η Οκτωβρίου φτιάχνουμε τη θεατρική μας ομάδα με κέφι και μεράκι. Λένε ότι το θέατρο λυτρώνει τους αληθινούς εραστές της Τέχνης από κάθε στρίμωγμα του νου και της ψυχής θυμίζοντάς τους τον παιδικό τους εαυτό. Πετώντας τον καθωσπρεπισμό και την κοινωνική υποκρισία. Γι’ αυτό κι εμείς θα αρχίσουμε με παιχνίδι και πολύ αυτοσχεδιασμό. Προχωράμε μέσα στη χρονιά αναπαριστώντας σκηνές κωμωδίας γιατί η εποχή μας την έχει περισσότερη ανάγκη από ποτέ. Κωμωδία ελληνική από απαρχής Ελλάδας. Από τον Μένανδρο και τον Αριστοφάνη μεταπηδάμε στην Κρητική Αναγέννηση. Προχωράμε κάνοντας στάσεις στο Επτανησιακό θέατρο. Φτάνουμε στον 20ο αιώνα και την προπολεμική Ελλάδα του Ξενόπουλου, κάνουμε μια μικρή στάση στο ποιητικό θέατρο του Σικελιανού και του Καζαντζάκη για να προχωρήσουμε στην Ελλάδα μετά τον πόλεμο με στιγμιότυπα του Σεβαστίκογλου και του Καμπανέλλη. Ανεβαίνουμε με μικρές στάσεις τις δεκαετίες 70, 80, 90, 2000, για να φτάσουμε στο 2016 με τους πιο φρέσκους Έλληνες συγγραφείς μας. Τελικός σταθμός η δημιουργία μιας παράστασης τον Ιούνιο του 2017, βασισμένης σ’ ένα συμπίλημα διαφόρων ελληνικών θεατρικών ειδών και εποχών.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΧΡΥΣΑΣ ΣΠΗΛΙΩΤΗ
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, παρακολούθησε μαθήματα αυτοσχεδιασμού στη Γαλλία και εργάστηκε για πολλά χρόνια σαν ηθοποιός. Από τα βασικά στελέχη του «Ανοιχτού Θεάτρου» του Γιώργου Μιχαηλίδη και του «Θεάτρου της Άνοιξης», συνεργάστηκε επίσης με το Αμόρε «Θέατρο του Νότου», με το «Θέατρο της οδού Κεφαλληνίας», το «Εθνικό», την «Ελεύθερη σκηνή» και πολλά άλλα.
Συμμετείχε σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές και κάποιες κινηματογραφικές ταινίες.
Απ’ το 1996 στράφηκε κυρίως στη συγγραφή θεατρικών κειμένων. Έργα της που έχουν παιχτεί στην Ελλάδα και κάποια στο εξωτερικό είναι «Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;» (Ν.Υόρκη. Λονδίνο, φεστιβάλ Μότοβουν Κροατία, Ολλανδία), «Σκοτσέζικο Ντους», «Αγκά-σφί και φί», «Με διαφορά στήθους», «Φωτιά και Νερό», «Ποιος κοιμάται απόψε;», «Το μάτι της Τίγρης» (Αναγνώσεις του Εθνικού), “Η αληθινή σου ιστορία;» «Πόρτες». «Το φως του εαυτού μου» έχει γραφτεί για το 18 Άνω και θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο.

 

Τα έργα της κυκλοφορούν απ’ τις εκδόσεις «Σοκόλη», «Δωδώνη», «Καστανιώτης», ενώ η συλλογή διηγημάτων της «Χαμένο δίκιο» απ’ τις εκδόσεις «Κέδρος».
Το έργο της «Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;» έχει ανέβει σε 32 διαφορετικές παραστάσεις, μεταφραστεί σε επτά γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, πολωνικά, γερμανικά, κροατικά, ολλανδικά, πορτογαλικά) και εμπεριέχεται στα πολωνικά στην επίτομη ανθολογία ελληνικών κειμένων «Z Parnasu I Olimpu» ενώ το «Φωτιά και Νερό» έχει μεταφραστεί στα αγγλικά και παρουσιαστεί στο Tristan Bates Theatre στο Λονδίνο.
Έχει διδάξει Υποκριτική στη σχολή Φωτιάδη. Έχει πολύχρονη εμπειρία παράδοσης σεμιναρίων θεατρικής γραφής στο «Θέατρο των Αλλαγών», στο ΙΤΙ (Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου), στο Σύλλογο θεατρολόγων του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο ΘΟΚ, στο «Ανοιχτό Θέατρο» της Κύπρου, στο Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης στη Νάξο.
Σπουδαστές των σεμιναρίων της έχουν παρουσιάσει επαγγελματικά τα έργα τους σε σκηνές της Αθήνας και της Λευκωσίας.
Έχει εργαστεί για χρόνια στο ραδιόφωνο σαν παραγωγός εκπομπών λόγου και κειμενογράφος, κυρίως στο κρατικό ραδιόφωνο της ΕΡΤ , αλλά και στην ιδιωτική ραδιοφωνία.
Έχει γράψει σενάρια για τηλεοπτικές σειρές και εκπομπές για την τηλεόραση της ΕΡΤ καθώς και τα κείμενα πολλών παιδικών εκπομπών της ΕΡΤ.
Ασχολείται επίσης με το εφηβικό θέατρο κι έχει εργαστεί με θεατρικές ομάδες εφήβων.

 

austens-women-141.jpgdet_POL.jpgacting.jpgdoc4e79ebf2710260420225691.jpg