Developed in conjunction with Ext-Joom.com

  • To μεγαλείο της Βυζαντινής Τέχνης στην ARTe
  • Προετοιμασία για τις Ανώτατες Σχολές
  • Γίνε ο Κομίστας που πάντοτε ονειρευόσουν!
  • Ζωγράφισε πέρα απο κάθε φαντασία...
  • Όταν το ανθρώπινο σώμα μετουσιώνεται σε εικαστικό θαύμα!
  • Οι πιο συγκλονιστικές στιγμές της Τέχνης βρίσκονται εδώ για σε συναρπάσουν...
  • Πειραματίσου δίχως όρια!
  • Ξεπέρασε κάθε δισταγμό στην έκφραση!

Το Εργαστήρι του Βαγγέλη Παππά

KIO.jpg

 

Το Εργαστήρι του Βαγγέλη Παππά μέσα στην ARTe, δημιουργήθηκε με σκοπό να προσελκύσει οποιονδήποτε επιθυμεί να γίνει μέτοχος της Αληθινής Ζωγραφικής. Η ουσία και το ανεκτίμητο βάθος της τέχνης ενυπάρχουν εντός μας κατασπαταλώντας τούτη τη Θεϊκή ενέργεια σε μετριότητες επέρχεται αναμφισβήτητα η απογοήτευση και η αυτοαπόρριψη.
Για τον λόγο αυτό, ο Βαγγέλης Παππάς αναλαμβάνει να μυήσει - σε όποιον πραγματικά εκτιμά τον εαυτό του - στα βαθύτερα μυστικά της τέχνης δημιουργώντας έναν αληθινό και γνήσιο καλλιτέχνη.
Έτσι λοιπόν, μέσα στον μεγάλο χώρο του Αλέξανδρου Ιόλα, και σε καθημερινή βάση από Δευτέρα ως και Παρασκευή, οι μαθητές του εργαστηρίου του Βαγγέλη Παππά θα έχουν την δυνατότητα πολλών και διαδραστικών μέσων εκμάθησης, μέσω μιας ζωντανής διδασκαλίας, η οποία θα έχει ως σκοπό την εξέλιξη του προσωπικού ύφους του κάθε ενός σπουδαστή.
Το πρόγραμμα είναι διετές, κι εποπτεύεται αποκλειστικά από τον Βαγγέλη Παππά, ο οποίος σας υπόσχεται πως, αν χειριστείτε την γνώση αυτή με φιλότιμο και υπομονή, εργατικότητα και πίστη στον εαυτό σας, τότε θα έχει την μεγάλη τιμή, στον παραπάνω χρόνο, να σας θεωρεί πραγματικούς συναδέλφους του.

 

Ας δούμε όμως ποια είναι η ιδέα και το πρόγραμμα του Βαγγέλη Παππά:
Ετησίως το πρόγραμμα θα χωρίζεται σε τρίμηνα, ή αλλιώς, σε 3 κύκλους. Κάθε τρίμηνο θα αποτελείται από ένα κυρίαρχο θέμα. Παράδειγμα, το πρώτο τρίμηνο: Οκτώβρης, Νοέμβρης και Δεκέμβριος, κυρίαρχο θέμα στην ομάδα των καλλιτεχνών του πρώτου έτους θα είναι η Μεταστοιχείωση. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως θα ασχοληθούμε με την Μεταμόρφωση, τον Συμβολισμό και τον Μύθο. Και πως θα το καταφέρουμε αυτό; Με πολλούς καταπληκτικούς τρόπους, που μόνο η θαυματουργική αφθονία της Τέχνης μπορεί να προσφέρει…

 

Αρχικά κάθε μήνας θα έχει την δική του ταυτότητα. Δηλαδή ο μήνας Οκτώβριος θα είναι ο μήνας της Μεταμόρφωσης, ο μήνας κατά τον οποίον θα ασχοληθούμε αποκλειστικά με την μεταμόρφωση της φόρμας. Και μάλιστα κάθε μια εβδομάδα ξεχωριστά θα έχει το δικό της πρόγραμμα και τον ιδιαίτερο σκοπό της. Παράδειγμα, η πρώτη εβδομάδα θα σας διδάξει την τεχνική της παλέτας, δηλαδή τον τρόπο κατά τον οποίον θα μάθετε να δημιουργείτε νέες χρωματικές αποκαλύψεις μέσα από συγκεκριμένες ασκήσεις και μεθόδους που σχετίζονται με την διαμόρφωση της φόρμας.

 

Αλλά όχι μόνο αυτό. Στον στόχο του πρώτου κύκλου, θα μας βοηθήσουν και καλλιτέχνες του παρελθόντος, που σχετίζονται με το κυρίαρχο θέμα μας (Μεταστοιχείωση). Ο Γκουστάβ Μορό, ο Γουίλιαμ Μπλέικ, ο Μπός, ο Πικάσο, ο Ένσορ, ο Σαγκάλ, ο Νταλί, ο Ντε Κίρικο και ο Διαμαντής Διαμαντόπουλος θα μας επηρεάζουν καταλυτικά, εφόσον θα προβάλλονται έργα τους την ίδια στιγμή που θα εσείς θα ζωγραφίζετε, και με αυτό τον τρόπο θα έχετε μια άμεση σχέση με τις εικαστικές τους λύσεις.

 

Αμεσα γίνεται αντιληπτό πως το μάθημα στο Εργαστήρι του Βαγγέλη Παππά δεν ήταν αυτό που φανταζόσασταν. Διότι μέσα στο πρόγραμμα που θα παραλάβετε κατά την εγγραφή σας, θα βρείτε ημερομηνίες με παρουσιάσεις -διαλέξεις του συγκλονιστικού έργου πολλών ξένων κι Ελλήνων καλλιτεχνών, επισκέψεις για μελέτη και ζωγραφική επί τόπου σε σπουδαία μουσεία και ζωγραφική σε εξωτερικούς χώρους. Ωστόσο το πιο σημαντικό είναι πως, κατά την διάρκεια των τριών κύκλων θα υπάρξει τουλάχιστον μια εικαστική έκθεση κατά την οποίαν θα προβληθεί το έργο σας ένα εικαστικό γεγονός, το οποίο θα αποτελέσει σταθμό των μαθημάτων σας δεδομένου ότι η εμπειρία της επιμέλειας μιας έκθεσης από τον Βαγγέλη Παππά οδηγεί τους σπουδαστές του σε μια άνευ προηγουμένου καλλιτεχνική συνεργασία. Το γεγονός μιας Έκθεσης είναι από μόνο του σπουδή και αληθινό μάθημα για κάποιον που προορίζεται να γίνει αληθινός καλλιτέχνης.

 

Προτού πάρετε την απόφασή σας, κάντε κάτι καλύτερο! Ρωτήστε τους σπουδαστές που σήμερα συνεχίζουν στο δεύτερο έτος. Αναζητήστε κάθε πληροφορία που σας ενδιαφέρει. Ενημερωθείτε αν το σημείωμα αυτό που διαβάζετε ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αν υπερβάλλει ή πιθανό λέει τελικώς ελάχιστα μπροστά στην εμπειρία που έζησαν εκείνοι και κατά πόσο άλλαξε ραγδαία η αντίληψη τους περί ζωγραφικής και οι δεξιοτεχνικές τους ικανότητες. Ψάξτε και θα μάθετε. Κι όταν σιγουρέψετε από τις απαντήσεις την επιθυμία σας να γραφτείτε στο Εργαστήρι του Βαγγέλη Παππά, τότε να είστε βέβαιοι πως κι εσείς σε έναν χρόνο από τώρα θα μεταδίδετε την ευεξία που είδατε σε αυτούς τους ανθρώπους, την πληρότητα, την ωριμότητα και την γνώση.

 

Έως τότε μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Βαγγέλη Παππά για πληροφορίες στο προσωπικό του τηλέφωνο: 6974082518.

 

Εδώ να σημειωθεί πως η παρουσία των μαθητών του εργαστηρίου θα πρέπει να είναι υποχρεωτική τουλάχιστον 2 έως 3 φορές την εβδομάδα, πάντα σε συνεννόηση με τον Βαγγέλη Παππά